Blog

Anglický tip na silvestra

26.12.2012 09:21
  Chcete na Silvestra pohostit návštěvu a vymýšlíte snadné a přesto chutné občerstvení? Přesně takový je recept, který vznikl ve Velké Británii zhruba před 50 lety a nazývá se Fish and Chips. Na přípravu potřebujete 100 ml světlého piva, lžičku kypřícího prášku, dvě vejce, 300 ml oleje...

Vánoce, Vánoce přicházejí

21.11.2012 09:53
  Tak a je to tu po roce zase. Přicházejí sice svátky klidu a míru, zároveň ale doba, kterou všichni z duše nenávidíme. Tlačenice v obchodech, generální úklid a stres s tím, co napečeme a navaříme. Letos to zkuste trochu jinak, bez stresu. Dárky nakupte s předstihem na...

Kapr jinak

05.11.2012 21:16
  Kapra smaženého v trojobalu jsme doma jedli od doby, kdy jsem byla schopna rozeznat kosti od masa. Ryby mám sice ráda, ale zrovna kapr mezi ty nejoblíbenější nepatří a zvlášť smažený v trojobalu. Nejdřív jsem přemýšlela, že bychom doma nahradili tuhle tradiční českou vánoční...

Jak ohřát tortillu?

21.10.2012 17:05
  Pšeničné tortilly jsou neodmyslitelnou součástí téměř jakéhokoliv mexického jídla, výborné jsou ale i jako příloha k pečenému masu, když se vám nechce vařit s bramborami. Kupují se už hotové, nejčastěji v igelitovém sáčku balené po pěti až deseti kusech. Ideální je, pokud...

Kdy péct vánoční cukroví

13.10.2012 09:49
  Zkušené hospodyňky vědí, že vánoční cukroví potřebuje svůj čas, aby se správně proleželo. Už na konci listopadu si dejte dohromady seznam druhů, které chcete letos upéct a připravte si nákupní seznam. Na první pečení se vrhněte hned po Mikuláši, to je ideální chvíle na neplněné cukroví,...

Rostou? Rostou!

02.10.2012 10:52
  Jestli milujete jako já procházky po lese a ještě víc lesní plody, mám pro vás skvělou zprávu: Houby rostou! Stačí vyrazit na správné místo (to své vám opravdu neprozradím, každý houbař si ho střeží jako oko v hlavě) a plnit košíky hřiby, babkami nebo liškami. Na tyhle jsem teď...

Co s květákem

29.09.2012 10:49
  Levná, ale vynikající surovina byla oblíbená už za minulé dekády. Co si pamatuju, tak karfiol byl u nás doma na talíři pořád, táta ho pěstoval na zahrádce. Když byla sezóna, nejedli jsme snad nic jiného, a tak nechápu, že se mi nezošklivil a smažený květák nebo květákové placičky dělám...